Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Исторически ден за Бургас! Първите туристи за летния сезон 2024 кацнаха на летището като част от Шенген

Исторически ден за Бургас! Първите туристи за летния сезон 2024 кацнаха на летището като част от Шенген

С много настроение 185 пътници пристигнаха в Бургас с първия за Летния сезон 2024 полет, видя репортер на „Днес България“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Те кацнаха с полет на Ryanair от Краков, Полша. Самолетът беше пълен – 185 пътници – максималният брой, който може да поеме Boeing 737-800.

Денят е исторически не само за Бургас, но и за цяла България, тъй като от полунощ тази вечер станахме част от Шенген по въздух и море.

А туристите пристигнаха усмихнати и радвайки се на високите температури и страхотното време на Българското Черноморие. Те ще имат възможност да се докоснат до морето още днес.

Както „Днес България“ вече писа, Летище Бургас е готово за един изключително силен Летен сезон 2024. Предвиждат се полети от 85 дестинации от 25 държави.

Наскоро общините в Бургаска област започнаха и работа по създаване на Фонд за развитие на Летище Бургас с цел полетите отново да станат целогодишни.

Очаквайте подробности!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x