Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > ИТН иска да цака ДБ с места в две комисии

ИТН иска да цака ДБ с места в две комисии

От „Има такъв народ“ са внесли два проекта на решение за промени в състава на две парламентарни комисии – по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси. Това показва справка в сайта на Народното събрание, цитирана от dir.bg.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Предложението е ИТН да имат право на още едно място за сметка на „Демократична България“. Така ИТН ще има в двете комисии по трима членове, а ДБ ще остане само с по един. В момента и двете формации имат по двама представители в съответните комисии.

Водещ мотив за предложената промяна е броят на народните представители във всяка от парламентарните групи, който налага прецизиране точно и на броя на членовете на комисията, посочват в мотивите към проекторешенията от ИТН. Не трябва да се пропуска и фактът, че при конституиране на комисията това трябва да бъде водещ мотив за определяне на размера и числения състав, отбелязват още оттам.

В мотивите се отбелязва още, че промяната има за единствена цел да въведе яснота и пропорционалност в представителството в съответната комисия, съобразено с числеността на съответната парламентарна група.

В отговор на журналистически въпрос председателят на парламентарната група на ДБ Христо Иванов заяви пред медии в парламента, че темата ще бъде обсъдена в парламентарната група и ще се види дали има основание за подобно искане от страна на ИТН.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x