Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Политика > ИТН с нов ход – бойкотира комисии в парламента, ако не получат повече места

ИТН с нов ход – бойкотира комисии в парламента, ако не получат повече места

ИТН ще преразгледа поведението си в парламента, защото е въпрос на чест, каза зам.-председателят на парламента Ива Митева пред Би Ти Ви.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„В комисиите сме ощетени от самото начало. Няма как БСП с 25 народни представители да има по трима депутати, а ние да сме по двама. Жестът, който сме направили в началото на работата на НС, не е разбран“, категорична бе Митева. Тя обясни, че представителите на ИТН няма да влизат в комисиите, докато не се възстанови справедливостта.

Да, коалицията е трудна. Видяхме какво се случи с Любомир Каримански, продължи Митева. Коментарът й идва 2 дни след като кандидатът на ИТН за гуверньор на БНБ не бе избран и за него гласуваха само ИТН и ДПС.

Не извиваме на никого ръцете, но не сме съгласни да бъдат унижавани хората. Видяхме какво се случи с г-н Каримански и то е много показателно. Присъствала съм на много коалиционни съвети и аз самата съм разговарял с много колеги и от парламентарните групи, и от коалиционните ни партньори и не съм чула една дума срещу г-н Каримански, напротив чувах подкрепа. Дори в кулоарите чух подкрепа от колегите от БСП, а видяхме какво се случи
„Предстои нова процедура за шеф на БНБ. Но отново трябва да се приемат процедурни правила, започваме отначало. Нашият кандидат отново ще бъде Каримански, категорично“, каза още Ива Митева.

Любомир Каримански ще заведе дело срещу вицепремиера Асен Василев, тъй като се чувства засегнат от думите му, каза Ива Митева от ИТН.
„В едно радио един вицепремиер си позволи да каже, че господин Каримански е сложил подписа си с под документ, с който са откраднати 1 милион лева от служител на банката. Не може така да се хвърля кал върху хората. Не може с такава лекота това да се прави и затова е съдебната ни система. Надявам се тя да даде отговорите на всички въпроси“, отбеляза Ива Митева.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x