Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > И Дания гони руски дипломати

И Дания гони руски дипломати

Дания заяви, че ще експулсира 15 руски дипломати в съответствие с стъпките, предприети от други страни от Европейския съюз, информира Агенция Ройтерс. Това се случи след съобщенията за открити масови гробове и за убийства на цивилни в украинския град Буча.

Това е още един пример за бруталност, жестокост и военни престъпления, които очевидно са се случили в Буча“, заяви датският външен министър Йепе Кофод по време на брифинг.

Този ход идва, след като няколко други страни от Европейския съюз, включително Франция и Германия, обявиха в понеделник, че ще експулсират руски дипломати.

Москва, която твърди, че изображенията на екзекутирани цивилни в Буча са фалшиви продукти на украинската и западната пропаганда, насочена към дискредитиране на Русия, заяви, че ще отмъсти за експулсирането, предаде РИА Новости.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x