Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > И Христо Иванов заплаши с напускане на коалицията

И Христо Иванов заплаши с напускане на коалицията

Ще оценяваме дали тази коалиция е в състояние да подплати собствените си твърдения, че е евроатлантически ориентирана с подкрепата на определени действия. Така отговори Христо Иванов в кулоарите на НС на въпрос може ли да се стигне до разпад на управляващата коалиция, ако не бъде удовлетворени искането им за изпращане на оръжие в Украйна.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

На фона на БСП, които се заканиха да напуснат управлението ако към Киев бъде изпратен и един куршум, Христо Иванов отрече да поставя подобен ултиматум за обратното. Въпреки това обаче според него именно решението по този въпрос е знак за идентичността на управлението. „Ако управлението не може да съответства на идентичността, която заявява, ние няма как да останем част от него. Това не е ултиматум, това е прост реализъм“, заяви съпредседателят на ДБ, макар да определи като нежелателно хвърлянето на страната в избори.

Според него Украйна е жертва на неоправдана агресия и България не може да стои безучастна. Спазвайки международния правов ред, трябва да окажем и военна помощ, смята Иванов. ДБ се надява да убеди коалиционните си партньори. „Не може България да бъде отделно от своето семейство. Огромно количество европейски страни, членки на НАТО вече изпращат военна помощ“, заяви съпредседателят на ДБ. По думите му дори страни, които от десетилетия спазват неутралитет, вече преразглежда позициите си и даде пример с Швеция и Финландия. Трябва да вземем страна, настоя Иванов. Той се възмути от протакането на решението и подчерта, че то трябва да бъде взето преди Великден.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x