Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Каква ще е новата цена на газа?

Каква ще е новата цена на газа?

В рамките на следващата седмица ще бъде изготвено и внесено в КЕВР предложението на „Булгаргаз“ за корекция в цената на природния газ за бита и бизнеса.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов, който бе домакин на международна конференция, посветена на енергийните предизвикателства в Югоизточна Европа. В конференцията, проведена в резиденция Бояна, участваха и представители на редица страни от региона – Константинос Скрекас, министър на околната среда и енергетиката на Гърция, Вирджил-Даниел Попеску, министър на енергетиката на Румъния, Зорана Михайлович, вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия, Крешник Бектеши, министър на икономиката на Северна Македония, Парвиз Шахбазов, министър на енергетиката на Азербайджан, Герман Галущенко, министър на енергетиката на Украйна, Алпарслан Байрактар, зам.-министър на енергетиката и природните ресурси на Турция, както и генералният директор на ГД „Енергетика“ на Европейската комисия Дите Юл Йоргенсен.

„Поради това, че в края на април доста рязко се промени микса и доста алтернативни решения трябваше да се случат,„Булгаргаз“ има нужда от известно технологично време, за да внесе искане в КЕВР. Надявам се в рамките на следващата седмица да бъде входирано искането“, каза министърът.

Шефът на енергийното ведомство успокои – търси се баланс, за да няма рязка промяна на ценовите нива. Не уточни обаче в какъв диапазон може да е скока.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x