Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Какво е състоянието на момичето от шести клас паднало от прозорец на втория етаж в училище „СВ.Климент Охридски“

Какво е състоянието на момичето от шести клас паднало от прозорец на втория етаж в училище „СВ.Климент Охридски“

Момиче в шести клас падна от прозорец на втория етаж на училище в Хасково. Инцидентът е станал по време на голямото междучасие в четвъртък. Ученичката е настанена в болница с фрактури на единия крак и ръката.

„Класният ръководител е разговарял с детето. Тя е била вчера следобед при нея в болницата. Каза, че момичето е контактно и разговаря, но все още не помни какво се е случило”, съобщи директорът на училище „Св. Климент Охридски” Розалина Петкова.

„Малко след началото на голямото междучасие колеги ми казаха, че дете е паднало в двора на сградата. Докато излизах от сградата на училището се обадих на спешния телефон 112. От Спешна помощ реагираха много бързо. Когато стигнах до детето, то беше контактно, но на въпрос какво се е случило ми каза, че не помни. При него бяха медицинското лице на училището, класният ръководител на момичето и други свидетели на инцидента”, разказа тя.

По думите ѝ гумената настилка на двора вероятно е омекотила удара при падането.

 „Извършва се проверка и се изясняват обстоятелствата около инцидента”, посочи директорът.

И допълни:

„Това е първият подобен инцидент в училището. Към този момент допълнителни мерки не се налагат. Психолог вече работи с децата от класа на пострадалото момиче. След това той ще разговаря със свидетелите на случилото се”.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x