Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Как Карамански яде пердах от Жоро Илиев

Как Карамански яде пердах от Жоро Илиев

В историята на т.нар. мутренски преход има много случки, които са придобили легендарен статут, но има и други които все още са неразказани. Нашата медия ще ви представи една история, която поне до този момент е останала извън обхвата на широката публика.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

През зимата на 1998 година Иво Карамански, познат още и като Кръстника, реално започва да губи влияние. Той все повече се отдава на удоволствия и различни видове допълнителни развлечения. Опитва се да поддържа имидж на страховит бос, но в средите вече е ясно, че остава все повече в периферията. Точно в този момент в столицата вилнее една добре организирана банда от професионални крадци. Те атакуват буквално всичко – от къщи и апартаменти до луксозни возила. При една от акциите успяват да докопат голяма сума в долари. Става въпрос може би за над 200 хиляди в американската валута.По онова време с тези пари могат да се купят четири големи апартаменти в София.

Карамански научава за удара и решава да глоби крадците. Сгащва ги и, и принуждава момчетата зда му се отчетат със сумата от последната кражба.Те са изплашени и изпълняват.

Това, което обаче Карамански не знае е, че бандата е под контрола на Георги Илиев. Наследил империята ВИС от брат си Васил през 1995 година, той все повече набира скорост и влияние. Бизнесът му се разширява постоянно, като има контрол върху възлови обекти в цялата страна.

Илиев звъни на Карамански и му казва да върне парите. Кръстникът разиграва етюд от древна комедия. Първо се прави на ударен, че нищо не знае, а след това се репчи на Главния. „Ти кой си! Гледай си работата. Не ме занимавай!“ – това са част от отговорите му.

Илиев решава да въдвори ред.  Заедно с десет души охрана влиза в бар „Чарна роза“, който се намира в хотел Рила. Заведението е популярно по онова време, като в него често се срещат важни фигури от ъндърграунда.

Главния влиза  в бара, където гуляе Карамански.  Казва на охраната си да стои настрана и отива директно при Кръстника. Следва чутовен пердах, като Крамански отнася голям бой. Това става пред погледите на всички в заведението. Никой обаче не се намесва, нито пък някой смее да извика полиция. След като се разправя с немирника Жоро Илиев му дава срок от 24 часа да върне парите. Сумата е издължена навреме, а Карамански повече не пипа въпросната банда крадци….

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x