Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Как се сваляха мацки по времето на соца

Как се сваляха мацки по времето на соца

Историята, споделена във Facebook, предлага интересен поглед към социалните и културни нрави по Българското Черноморие през различни периоди на 20-ти и началото на 21-ви век. Потребителят описва опита си като спасител и предоставя любопитна класификация на националностите на туристките, които той и колегите му са се опитвали да ухажват.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Епохата на социализма

По време на социализма, Българското Черноморие е популярна дестинация за туристи от Източния блок. Според разказа на потребителя, рускините са били най-лесно достъпни за романтични връзки, въпреки че са се движели на групи. Полякините и немкините са били малко по-трудни за впечатляване, а скандинавките са били най-непристъпни, отчасти поради езиковата бариера.

Полски спасител

Разказът включва и историята на полски спасител, който е работил в България на Златни пясъци през 70-те години. Той се е оженил за българка, но преди това е имал романтична връзка с руска туристка. Тази връзка е документирана със снимка, която е изпратена по-късно от руската девойка на българската екскурзоводка.

Туризмът през 21-ви век

В 21-ви век обаче, нещата се променят. Спасителят споделя, че по негово време плажовете са били посещавани и от английски туристи, но основната цел на местните спасители са били българките. Това вероятно отразява промяната в социалните и културни условия и разнообразието на туристите, посещаващи Българското Черноморие.

Социален и културен контекст

Тези разкази и спомени предлагат ценна информация за социалния и културен контекст на туризма по Българското Черноморие през годините. Те илюстрират как националността, социалните норми и културните различия влияят на взаимоотношенията между местните жители и туристите.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x