Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Каменар се радва на нова библиотека, кметът на Поморие дари книги от личната си библиотека

Днес бе официално открита новата библиотека за деца и големи в квартал Каменар. Читателският клуб се намира в двора на храм „Св. Параскева” и е създаден по инициатива на местни жители и с подкрепата на доскорошния кметски наместник Петко Петков.

След като мястото, отредено за библиотека, бе старателно почистено и подредено, от днес читателите разполагат с голямо разнообразие от художествена, историческа и популярна литература, енциклопедии и др. Специално за най-малките е обособен детски кът със занимателни книжки и място за оцветяване на картинки.

„Страниците на най-овехтелите и неизползваеми вече книги превърнахме в хартиени пера, събрани в „ангелски крила” – декор за снимка, с идеята да  продължават да носят радост и усмивки.”, споделиха основните инициатори за създаването на библиотеката – Катерина Китинова и Мария Кайрякова.

Гост на събитието бе кметът на Поморие Иван Алексиев, който дари книги от личната си библиотека, както и от всички издания на интересните исторически, образователни и рисувателни книжки за Поморие, подарени за фонда на библиотеката от автора им Валя Георгиева – историк и преподавател.

Сред първите посетители на новата библиотека бяха още председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, председателят на НЧ „Просвета 1888” – Поморие Милчо Талев, деца и жители на поморийския квартал.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x