Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Камено също става част от Фонда за развитие на Летище Бургас

Камено също става част от Фонда за развитие на Летище Бургас

Община Камено ще участва в  сдружението с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Бургас“. Това решиха общинарите в града на редовно заседание на местния парламент вчера, видя „Днес България“

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Обсъждането за присъединяването на Камено към Фонда беше точка 6 от Дневния ред на заседанието на Общинския съвет. Вчера бяха взети решения по 24 предложения.

Съветниците приеха предложението за присъединяване към Фонда за развитие на Летище Бургас единодушно. В управителните органи на сдружението Община Камено ще бъде представлявана от кмета Жельо Вардунски. Целта на фонда е да осигури целогодишни полети за и от Летище Бургас, превръщайки го в целогодишно работещо летище.

„Освен в сектор „Туризъм“, този фонд ще бъде полезен за гражданите на община Камено, които работят в чужбина и са принудени да използват неудобната връзка до София. Имаме съграждани, които работят на Летище Бургас, а също така и работещи в туристическия бранш. Основанието за създаването на този фонд е комплексно и не е насочено само към сектор „Туризъм“, а е за цялостно  развитие на региона –  работа, инвестиции, предпоставка за привличане на инвеститори“,каза кметът Жельо Вардунски.

Приети бяха и отчетите за изпълнение на Програма за управление на отпадъците на територията на община Камено за 2023 г. и отчет за изпълнение на Програма за опазване на околната среда на територията на община Камено за 2023 г.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x