Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > КАРАДАЙЪ : „Бъдете готови за предсрочни избори“

КАРАДАЙЪ : „Бъдете готови за предсрочни избори“

Бъдете готови за предсрочни избори и нека да имаме по-добър резултат, призова лидерът на ДПС

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ е призовал българските граждани в Турция да се подготвят за избори след 2 май. В словото си на тържествена вечеря-ифтар в турския град Чорлу, лидерът на ДПС поискал от изселниците да бъдат готови за предсрочни избори в България. 

„След Байрама всички да се готвим за предсрочни избори. И нека на предстоящите избори да имаме още по-добър резултат в сравнение с последните“, казал Карадайъ.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ бе в Чорлу заедно със зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, който е и кмет на община Кърджали. В делегацията имаше и кметове на общини от ДПС, както и областни председатели на Движението, съобщават от партията.

Ифтарът е бил уважен от областния управител на Текирдаг Азиз Йълдъръм, депутатите от турския меджлис Мустафа Йел и Илхами Йозджан Айгюн, кмета на голяма община Текирдаг Кадир Албайрак и кмета на община Чорлу Ахмет Саръкурт.

В началото на вечерята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предал „най-сърдечните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган“.

„Много съм щастлив, че се намирам сред вас. Благодаря ви за подкрепата и всеотдайната работа на изминалите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и подкрепата, които ни давате”, казал Карадайъ.

„Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си. Но успяхме. Демокрацията в България дойде с нашата помощ. Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Но те ни направиха по-силни. ДПС стана силна партия!”., допълнил още той.

Източник: flagman.bg

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x