Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Каримански няма да е управител на БНБ

Каримански няма да е управител на БНБ

Любомир Каримански няма да е управител на Българската народна банка, реши Народното събрание, след като подкрепата за неговата кандидатура се оказа в ръцете на опозицията.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Каримански получи само подкрепата на ДПС и ИТН. „Възраждане“ и БСП гласуваха против, „Продължаваме промяната“ въздържали се, а ГЕРБ не участваха в първото гласуване с мотива да видят дали управляващите са взели единно решение. Такова обаче нямаше, а при второто гласуване ГЕРБ натиснаха бутоните „въздържал се“.

Специално за гласуването за шеф на БНБ присъстваше и Димитър Ташев от ПП, който беше с патерици.

Преследването на сметката е по-важно от продължаването на промяната, да ми за обеца на ухото. Има нещо общо между работата на банките и политиката и това е доверието. То е много ценен капитал, не знам дали знаем този урок, съмнявам се. Струваше ли си да се похарчи толкова доверие с лека ръка, обръщам се към колегите в средата (в пленарната зала там стоят депутатите от „Продължаваме промяната“ – бел.ред.). Това заяви Любомир Каримански от парламентарната трибуна след като кандидатурата му за управител на БНБ беше отхвърлена.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x