Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Спорт > Касабов: Трудностите ни сплотиха

Касабов: Трудностите ни сплотиха

„Имахме успешно първенство, доволен съм от постигнатото“. Това каза селекционерът на женския национален отбор Петър Касабов след края на Европейския шампионат в Будапеща.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Момичетата си свършиха много добре работата, въпреки тежките две седмици преди първенството, които имахме. Но те излязоха настроени за битки и бяха много мотивирани“, добави той.

Тимът завърши на трето място в отборното класиране в Будапеща с титла, спечелена от Тайбе Юсеин, сребро на Евелина Николова и Миглена Селишка, бронз за Юлияна Янева, четвъртото място на София Георгиева, петата позиция на Мария Оряшкова.

Под ръководството на Касабов националките за втори път влизат в призовата тройка на отборното класиране. През 2019-а тимът беше втори.

„Разбира се, можехме и по-добре да се представим, ако не бяха малките грешки, допуснати и от Евелина Николова, и от Миглена Селишка. А как успявам да ги мотивирам? Аз съм професионалист и с годините съм свикнал да работя под напрежение. Всеки един труден момент ни прави по-силни. Отборът в момента е още по-обединен и по-сплотен“, заяви Касабов.

В унгарската столица Тайбе Юсеин ликува за трети път с европейската титла, като предишните две тя също спечели под ръководството на Касабов. В Будапеща тя стана и световна шампионка през 2018-а.

„Да, състезателките на Русия и Беларус ги нямаше сега на първенството, но те никога не са ни били конкуренция. Затова пък украинките бяха с много силен състав, въпреки тежката ситуация при тях, азерките също. Всичките ни основни противнички бяха на шампионата, амбицирани да ни победят. Радвам се, че Тайбе излезе толкова силно мотивирана. И от три срещи не даде нито една точка, като завърши с актив от 26:0“, коментира още селекционерът.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x