Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > КЕВР предвижда поскъпване на тока от 1 юли средно с 3,6%, а на парното – под 1%

КЕВР предвижда поскъпване на тока от 1 юли средно с 3,6%, а на парното – под 1%

Предвижда се електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли средно с 3,6%, а парното – с по-малко от 1 процент. Това става ясно от публикувани от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доклади, цитирани от БНТ.

Новите цени ще бъдат коментирани на обществено обсъждане и на открито заседание на регулатора, а окончателното решение ще бъде взето на 1 юли. Последните промени в цените на парното и тока са от преди година.

Топлофикационните дружества искат значително по-голямо увеличение от предложените от КЕВР повишения на цените за парното и топлата вода в страната. Цената в София се увеличава символично с 0,05%, а в Перник даже има намаление с 0,66%.

Най-голямо ще поскъпване на тока се предвижда в Североизточна България – с 4,24%, а най-малко – за клиентите в югоизточната част на страната, с 3,41%.

Предлаганото изменение на цените е с: „Електрохолд Продажби“ – 3,44%; EVN България; Електроснабдяване – 3,41%; Енерго-Про Продажби – 4,24%; ЕСП „Златни пясъци“ – 18,04%.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x