Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Кирил Петков: „Няма да преговаряме за правителство с „Възраждане“

Кирил Петков: „Няма да преговаряме за правителство с „Възраждане“

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков направи категорично изявление в своя официален Facebook профил, касаещо текущата политическа ситуация в България. Той подчерта, че коалицията няма да участва в преговори за правителство с партията „Възраждане“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Петков изрази недоволството си от медийните спекулации, които подвеждат обществеността чрез неверни преразкази. Той поясни, че в 50-ото Народно събрание съществуват две потенциални мнозинства:

Коалиция между ГЕРБ и ДПС.

Коалиция между „Възраждане“, БСП, „Величие“ и ИТН.

  „Нека да е ясно, ПП-ДБ не може да бъде част от тези две мнозинства, защото ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция. Нашите избиратели може да са абсолютно спокойни за това,“ добави Петков.

  Той призова партиите, които твърдят, че са антикорупционни, да го докажат с действия. Петков обяви, че ПП-ДБ ще внесе три важни закона – закона за съдебната власт, закона за личния фалит и закона за защита на корупционни сигнали. Според него, приемането на тези закони ще покаже ангажираност към реформите и ще помогне на страната, дори ако в настоящия парламент не се формира правителство.

  Споделете тази новина
  0 0 votes
  рейтинг
  абонирай се
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x