Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Кметът към бургаския отбор на ГЕРБ-СДС: Спрете покачването на цените, не се издържа! България има нужда от смели и можещи хора като Вас!

Аз имам една молба към тези момичета и момчета. Спрете покачването на цените, не се издържа вече! Газ, ток, горива… убийствено! България има нужда от стабилно правителство!

С тези думи кметът на Бургас Димитър Николов се обърна към силния отбор на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на „Днес България“. Тази вечер бургаските кандидат-депутати закриха кампанията си със силни, въздействащи послания и със заявката, че „пътят продължава“. Те се събраха на площад „Тройката”, преминаха по централната ул. „Александровска”, за да стигнат до откритата сцена на Часовника. Там ги чакаха десетки бургазлии, които демонстрираха безрезервната си подкрепа. Към събитието се присъединиха знакови лица от ГЕРБ Бургас – Димитър Бойчев, Стоян Гюзелев, Румен Желев, Константин Гребенаров, Ева Михалева, Златина Дукова, Захарина Неделчева и др. В закриването на кампанията се включиха и кметове от областта. 

 „България има нужда от силен екип, който да деблокира замразените вече две години европейски средства, от които се нуждае цяла България, най-вече местната власт. А Бургас има нужда да спрат да приемат нашия град като втора категория град. Даже вече и трохи не ни подхвърлят, защото всичко ни спряха. Не се издържа и аз се надявам хора, които носят Бургас в сърцето, хора с характер, смелост, съзнание и мотивация, да отидат и да ударят по масата“, отсече Димитър Николов.

„Тази зима ще е зима на скъпата енергия – скъпа газ, скъпо парно, скъпи горива, скъпа електроенергия. Ние изпращаме там нашия водач Жечо Станков, който най-добре от всички разбира как да се справи и да започнат цените да падат. Не само той, всички в тази листа са добре мотивирани, знаещи и можещи хора. Аз разчитам на тях, вярвам в тях и нека с ваша помощ повече можещи и знаещи хора от този отбор, с бюлетина 24 да отидат в парламента и да помислят и за нас – хората от местната власт и хората, които ежедневно се борят с трудностите! Нека да спрем да говорим за проблеми, а да говорим само за развитие! Да спрем да се мразим и да говорим за подкрепа и прогрес. Винаги съм вярвал в развитието на Бургас и съм убеден, че с такива хора Бургас има бъдеще и смисъл“, каза още градоначалникът.

Областният лидер на ГЕРБ Иван Алексиев подчерта, че въпреки несъстоятелните нападки на опозицията и откровените лъжи, които са неизменна част от тази кампания, всички от отбора ГЕРБ-СДС са успели да останат позитивни и да не губят фокуса си – да мислят и да работят за развитието на Бургас и региона.

„Нашата кампания е насочена към хората, с ясното съзнание, че трябва да им предложим решенията, които имаме, за да се справим с кризите, с инфлацията, с високите цени. Важното е да изправим нашата държава и най-вече да върнем вярата на всички нас в днешния и утрешния ден“, заяви Алексиев.

Водачът на бургаската листа Жечо Станков подчерта, че за него и колегите му винаги е било важно да бъдат между хората, не само по време на предизборната кампания.

„Сигурен съм, че със стотиците срещи, които проведохме, с хилядите ръкостискания, внесохме нотката надежда сред хората, защото това е отборът, който знае как да решава проблемите“, подчерта той.

Жечо Станков акцентира върху някои от най-важните приоритети не само за Бургас и региона, но и за страната: продължаване на програмата за саниране и насочване на средства към еднофамилните жилищни сгради за монтиране на фотоволтаични панели на покривите; въвеждане в експлоатация на Северния обход и започване на Южен обход, който да извежда трафика към индустриалната зона; втора входно-изходна артерия на ж.к. „Меден рудник”; четирилентовите пътища – Царево, Приморско, Айтос, Малко Търново.

„Бургас е витрина на това, което трябва да бъде България. Не че тук няма спорове, не че няма политическо противопоставяне. Но единението, което получаваме в този град, когато поставим на първо място проблемите на областта, е модел за България. Затова бих ви помолил да подкрепите тази листа и номер 24 в бюлетината, за да се опитаме да направим така, че България да прилича малко повече на Бургас“, каза на свой ред Любен Дилов. Той изрази оптимизъм, че Бургас ще излъчи поне петима депутати от ГЕРБ-СДС.

Овациите на всички присъстващи предизвика и Ева Михалева – общински съветник и председател на Жени-ГЕРБ Бургас. Тя отправи специална благодарност към дамите от листата.

„Благодаря ви, момичета, че не само украсихте тази листа, а бяхте много достойни партньори на момчетата и ги подкрепяхте през цялото време. Защото – всеки знае, ако искате една работа да се свърши добре, трябва да извикате жените“, каза с чувство за хумор Михалева.

Финалните думи бяха за един от доайените на ГЕРБ – Стоян Гюзелев. С вълнение в гласа, той сподели, че се намира сред приятели и припомни първите стъпки на партията.

„Спомням си първите избори на ГЕРБ – бяха през 2006 г. за Европейски парламент. Тогава в отбора на ГЕРБ се събрахме специалисти от различни области – култура, образование, здравеопазване, спорт, бизнес, земеделие. Имахме енергията да поискаме доверието на хората. Те ни го дадоха и година след година преобразихме Бургас, преобразихме България.“, каза в заключение Гюзелев.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x