Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Кметът на Бургас с креативна идея: Общината организира шествие за абитуриентите

Кметът на Бургас с креативна идея: Общината организира шествие за абитуриентите

Община Бургас организира историческо първо шествие за абитуриентите. Покана към гражданите на морския град отправи кметът Димитър Николов чрез публикация в своята Facebook страница.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Градоначалникът припомни, че през 2024 г. Бургас ще изпрати 2200 абитуриенти. Парадът на зрелостниците ще е на 23 май в 19.00 часа и ще бъде предвождан от представителния Бургаски духов оркестър.

„С шествието искаме да дадем възможност на младите хора и техните семейства също да участват в общоградските чествания за 24 май, които те пропускат, заради абитуриентските балове в същия ден“, написа още Николов.

Абитуриентите ще преминат от ул. „Александровска“ през ул. „Богориди“ до Културен център „Морско казино“, където ще участват в обща снимка, която ще запечата завинаги тържествения момент.

Изненадите за зрелостниците ще продължат с приветствие към тях, развяно във въздуха от парапланеристи. Веднага след това символът на Бургас – Моста, ще бъде осветен в тяхна чест, а празнична заря от лодки в морето край него, ще озари небето над Морската градина.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x