Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Кметът на Пловдив не може да повярва какво искат от него

Кметът на Пловдив не може да повярва какво искат от него

Кметът на Пловдив Здравко Димитров изригна и разпространи позицията си в отговор на думите на партийния лидер Бойко Борисов, който по-рано му поиска оставката.

„Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя.“

„Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки. Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като водния цикъл, обектите по ОП „Региони в растеж“, пробива под гарата и бъдещето на бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения – мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“ не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни“, заяви Здравко Димитров.

„Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент“, завърши кметът и уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x