Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Кметът показа къде ще е новият корпус на училището в Сарафово: Ще го изградим със или без помощта на държавата (ВИДЕО и СНИМКИ)

Дори да не намерим подкрепа от държавата, с усилията и със средствата на Община Бургас ще се справим и ще изградим един прекрасен нов корпус, заедно със спортна площадка, за да можем да отговорим на всички нужди на учебния процес в кв. „Сарафово“. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който откри новата учебна година в ОУ „Христо Ботев“. Както съобщихме, 296 ученици прекрачиха училищния праг, а първият звънец бе ударен от директора Калина Велева.

Припомняме, че капацитетът на сградата побира едва 280 деца, а деветте класни стаи, с които разполага школото, са крайно недостатъчни. По тази причина Община Бургас принудена да наеме съседната сграда, докато бъде построен новият корпус. Вчера местният парламент подкрепи единодушно предложението на градоначалника да бъдат осигурени 10 000 лв. от бюджета за обезпечаване на наем, електроенергия и частично обзавеждане на помещения, които да се използват за учителска стая, ресурсен кабинет и място за провеждане на индивидуалните часове на ученици.

Днес кметът Николов показа къде ще бъде изграден новият корпус, който ще включва физкултурен салон и всички необходими класни стаи, за да може училището да придобие капацитет, който да отговаря за нуждите на кв. „Сарафово“.

„Тук има изключително активно родителско тяло. Благодарение на техните усилия, благодарение на усилията на директор Велева, беше подготвен прекрасен проект за нов корпус. И за това днес съм тук, да заявя своята ангажираност и тази на ръководството на Община Бургас. В момента тече обществената поръчка за избор на изпълнител. До 20 септември е срокът, в който строителните фирми могат да подават своите оферти“, подчерта Николов. Той изтъкна, че качеството на учебния процес в ОУ „Христо Ботев” е достатъчно добро и гаранция за това е добрият прием на децата в средношколските училища в град Бургас.

„Първият учебен ден е един голям празник на просветата, знанието, стремежа към развитие и прогрес. Първият учебен ден е символ на младостта и упоритостта. Може би той е най-вълнуващ за най-малките – първокласнците. Тук, скъпи деца, ще преоткриете необятния свят на науката и знанието, ще се запознаете с много нови приятели. Чухте преди малко, директор Велева обяви учебната година за открита, няма мърдане назад, трябва да се учи яко! Родители, подкрепяйте децата, те са прекрасни“, каза още кметът.

Вижте тържественото откриване на новата учебна година в ОУ „Христо Ботев“ в Сарафово!

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x