Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Колегите на Радка Гешева с трогателно писмо до обществеността

Колегите на Радка Гешева с трогателно писмо до обществеността

Екипът на ПГЧЕ“Васил Левски“ в Бургас изпрати писмо до медиите, по случай трагичната смърт на учителката Радка Гешева. Тя бе зверски убита от собствения си син, което предизвика широк обществен отзвук. Ето какво пишат от учбното заведение.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„ПГЧЕ „Васил Левски“ в град Бургас се раздели при трагични обстоятелства с един от най-добрите си учители – Радка Гешева. Човек е смъртен и това всички го знаем, въпреки че е непоносим всеки сблъсък със смъртта. Проблемът, както казва Булгаков в „Майстора и Маргарита“, е че понякога е внезапно смъртен. Никой не знае колко дълго ще се навива нишката на живота му и кога ще се скъса. Това е тайна. За учителя Радка Гешева нямаше тайни в литературата и в общуването с децата. Нейният професионален път е изцяло свързан с историята на гимназията.

Трудно е да се опише с една дума или изречение. Тя беше „будител, магнит, магия, незабравима, изключителна, тя бе доброто, тя бе любов и още много…“

Скърбим дълбоко за загубата! И ще се опитваме да се справим със скръбта си така, че да запазим високото ниво, завещано ни от Човека Радка Гешева – длъжни сме да го направим.

Светъл път към света на ангелите!“

От колектива на ПГЧЕ“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x