Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Константин Бачийски: Сближават се позициите в коалицията за военна помощ за Украйна

Константин Бачийски: Сближават се позициите в коалицията за военна помощ за Украйна

Не съм сигурен, че Българската армия разполага с каквото и да е въоръжение, което ако бъде предоставено на трета страна, няма да падне защитната ѝ способност. Така че какво, как и в какъв обем бихме дали на Украйна ,ще се реши в пленарната зала. Това каза депутатът ПГ на „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски пред БНТ.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

По думите му има много неща, които трябва да се уточнят – нещо, което ще стане в пленарната зала. „Продължаваме промяната“ е балансьор в коалицията и крайното решение на коалиционния съвет ще е такова, че всяка една от политическите формации, участващи в коалицията, ще го подкрепи“, увери той.

„Започна се от две доста противоположни позиции – на „Демократична България“ и БСП, но във времето и до момента те до някаква степен се сближаваха. Не бих казал, че се прави компромис, а че дяволът е в детайлите. За нас важното е какво отражение ще има всяко едно решение върху националната ни сигурност“, обясни Бачийски.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x