Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > Костадин Костадинов е категоричен: Възраждане няма да подкрепи бюджет 2024 на Асен Василев

Костадин Костадинов е категоричен: Възраждане няма да подкрепи бюджет 2024 на Асен Василев

Депутатите от „Възраждане“ няма да подкрепят проектобюджета за 2024 г., коментира във Велико Търново лидерът на партията Костадин Костадинов.

По думите му, не са ясни източниците на приходи, за да бъде обезпечена разходната част, а държавата е тласната към дългова спирала.

„Няма как да подкрепим какъвто и да е било бюджет, предложен от Асен Василев. Не се е случвало до сега два пъти в моментите, в които е бил предлаган от него, няма как да се случи и трети път“, посочи лидерът на „Възраждане“.

„Големият въпрос е от къде ще дойдат парите? Това, че държавата изтегли 4,5 милиарда лева, в никакъв случай не ни успокоява, защото расте броят на несъбираемите вземания – за една година от 10 на 17 милиарда лева, което показва, че Министерството на финансите не си върши добре работата. А, може би, показва друго , че Министерството на финансите нарочно не прибира вземанията, за да може да прибира по друг начин пари „под масата“ – не за държавата, а за хората, които управляват държавата, това са две различни неща. Иначе казано – виждаме просто един политически театър“, каза Костадин Костадинов.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x