Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Костадин Марков с революционни предложения за бургаския футбол

????????????????????????????????????

Бавшият зам.-кмет на община Бургас Костадин Марков коментира по интересен начин събитията в бургаския футбол, като в свой стил направи и предложения за излизане от незапомнената криза на този спорт в града. Марков публикува своите виждания в страницата във Фейсбук. Марков беше и президент на ФК Черноморец 1919, като по време на неговото управление тимът се размина на крачка от влизане във Втора лига. Тогава акулите имаха и най-висок бюджет, като се радваха на отличен финансов комфорт. Публикуваме неговата теза без редакция.

„Връщам се от калната нива в Долно Езерово, където вече играе Черноморец и ще си позволя няколко добронамерени съвета. Всички знаят, че в Бургас вече няма нито едно игрище за футбол 11 , където да играят местните отбори. Има четири на стадион Черноморец и две на Лазур, но наема е непосилен за клубовете. Първите се управляват от синдик, а вторите от Събев. Та какво може да се направи:

1. Делегация от по един представител на Черноморец, Нефтохимик, Бургас спорт и Звездичка отива при Събев и синдичката и пита колко е общата сума за наемите на всички игрища. Да речем , че сумата ще е около 250000 лв годишно /мисля че съм близо/.

2. Същата делегация отива в БФС и казва, че около хиляда деца, юноши и мъже в един от най големите градове нямат терени и искат помощ за наема. Ако това е Футболен съюз няма как да не помогне.

3. Същата делегация отива при кмета и иска помощ и от него. Няма кмет, който да не се отзове, когато му кажат, че толкова много деца от града му не могат да спортуват.

    Хубаво е предварително с помоща на юристи да се уточни законов механизъм за финансирането, за да няма аргумент на срещите “това няма как да стане по закон”.

     И за БФС и за общината сумата не е голяма, просто грамотно трябва да им се обясни проблема.

      После клубовете само трябва да се разберат по между си кой къде и кога ще тренира и играе, което е лесно.

      Сега е момента, защото почват да се правят бюджетите в общината и БФС, а може и до министерство на спорта да се отиде.“

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x