Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Коста Стоянов от Възраждане: Очакванията са вотът на недоверие към кабинета да мине успешно

Коста Стоянов от Възраждане: Очакванията са вотът на недоверие към кабинета да мине успешно

„Прогнозата ни е този път вотът на недоверие да бъде успешен, защото лидерът на една от политическите формации има претенции към „сглобката”. Ние му даваме шанс – да видим дали ще се възползват или ще има поредната договорка във формацията между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС”. Това заяви депутатът от „Възраждане” Коста Стоянов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че докато той организира подкрепа на водената от него партия за съуправленците му ПП-ДБ по места, те са се наговаряли с други групи да подкрепят опонента на ГЕРБ в Банкя, където е домът му.

От „Възраждане” подкрепят идеята за смяна на членовете на ЦИК.

„На тези избори основният извод е ниската избирателна активност – тя беше само 38% на първи тур. На втори тур беше 30%. В страната имаше места, където избирателната активност беше дори още по-ниска”, заяви Стоянов.

„Лошото е, че много бизнесструктури се намесиха в местните избори и то на много места, включително и във Варна. Имаше пробив в цели комисии, където имаме информация за купени цели комисии”, заяви депутатът от „Възраждане” и уточни, че са подали сигнали за това.

Относно рокадите в ДПС той каза, че оставката на Мустафа Карадайъ е вътрешнополитически проблем.

„Със сигурност ще има сътресения в сглобката и само близкото бъдеще ще покаже какво е то”, допълни Коста Стоянов.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x