Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Кошмар в Димитровград

Кошмар в Димитровград

Димитровград за пореден път бе напълно обгазен с така вредния серен диоксид. Това показват официалните данни за нормите на серния диоксид на всички измервателните станции в града. Наблюдава се огромно превишение на допустимите количества серен диоксид в атмосферния въздух.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В МОМЕНТА ПОКАЗАТЕЛИТЕ СА СЪС СТОЙНОСТИ 300% НАД ПОЗВОЛЕНИТЕ. Данните са публични и достъпни на сайта www. eea.government.bg, а могат да бъдат наблюдавани и на страницата на Община Димитровград.

Въпросът „Кой замърсява Димитровград?“ тежи с още по – голяма сила, защото до сега за виновник бе нарочен ТЕЦ МАРИЦА 3, а дружеството бе затворено преди седмица. Възникват въпросите.

ТЕЦ Марица 3 беше запечатан с ефектна и изключително показна акция, но ефектът от неговото спиране за качеството на въздух, е нулев. Нещо повече, серният диоксид отново е във въздуха и то в изключително опасни за здравето количества. Нещо повече, спирането на въглищен тец в момент, когато Русия спира газа е проява на тотална неадекватност и безотговорност от страна на Министъра на околната среда и водите Борислав Сандов и радетелят за „чист въздух“ „зеленият“ депутат Владо Панев.

Не е ли време въпросният г-н Сандов да реши най накрая какъв ще го играе „природазащитник от НПО на грантова хранилка“ или поне за малко поне малко отговорен държавник.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x