Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Кошмар с полет на летище София

Кошмар с полет на летище София

Един мечтан за мнозина полет до Палма де Майорка се превърна в кошмар, продължаващ близо два дни за много българи, след като авиокомпания „Райънеър“ допусна огромно закъснение. За проблемите на пътниците разказват от „Марица“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Полетът, планиран за 13:55ч. на 6 юли от летище „София“, първоначално закъснява с 20 минути, след което закъснението непрекъснато нараства. Впоследствие полетът е обявен за 16:40ч. Пътниците са качени на автобусите, които отпътуват към самолета, но след няколко минути биват спрени. Обяснението на служителите на летището е, че „екипажът е преработил“.

Пътниците са върнати обратно на летището и им е обявено, че се търси нов екипаж. Полетът е насрочен за 22:00ч., а малко по-късно за 00:15ч. Закъснението продължава да се обновява през час, а пътниците, сред които има бебета и възрастни хора, заспиват по столовете на летището без никаква информация от служителите.

Около 2:00ч. през нощта се появяват две служителки, които заявяват, че полет ще има. В 2:00ч. пътниците отново са качени на автобусите, но им се казва, че полетът се отменя за другия ден. Персоналът не дава адекватно обяснение, а само заявява: „За 5 евро толкова.“

Пътниците, които не са от София, най-накрая, в 4:30ч., са изпратени в хотел, където да „пренощуват“. Хората, побеснели от ситуацията, започват да снимат с телефоните си, при което служители на „Гранична полиция“ се опитват да конфискуват телефона на един от пътниците.

По-късно през нощта е съобщено, че полетът е обявен за 12:00ч. на 7 юли, след което отново е променен за 16:25ч. Пътниците са потресени от отношението и комуникацията между служителите на летището и авиокомпанията. От „Райънеър“ няма коментар.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x