Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Край! Свърши авантата по плажовете в Гърция(видео и сномки)

Край! Свърши авантата по плажовете в Гърция(видео и сномки)

Авантата на гръцките плажове приключи, особено на Халкидики, където заведенията вече рядко предлагат безплатни чадъри и шезлонги срещу едно кафе. На първия ръкав на полуострова политиката на собствениците е променена, като задължителната консумация варира между 30 и 50 евро на човек.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В Неа Ираклиа задължителната консумация е 30 евро, без допълнителни такси за чадър и шезлонг. В Агиа Мама цената е 50 евро за трима души, плюс едно15 евро за шезлонг. На плажа Криопигис първата линия струва 30 евро на човек без консумация, а по-далеч от брега цената за чадър достига 20 евро.

В Палиури задължителната консумация е 100 евро на човек. В Торони и Вурвуру плащаш само за поръчаното, без допълнителни такси за чадър и шезлонг. През уикендите и празниците скъпите заведения изискват предварителна резервация поради големия брой туристи.

На юг и по островите цените стават по-тежки. В някои от дестинациите чадърът е 30 евро, а консумацията 150 евро. Реалностите в Гърция вече са различни. Правителството прие нове финансови мерки, които засягат и стопаните на плажове. Митовете за евтина почивка на Егейско море приключват. Условията вече са различни, като всеки един посетител ще трябва да плаща за услугите и продуктите, които се предлагат. Както всъщност е в целия свят. И все повече ще са разочарованите българи, които очакват евтино море там. Авантата свърши. Предлагаме ви и видеоклип, който потвърждава по категоричен начин казаното.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
2 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

авторът на статията да си предаде техниката и да се хвърли от някоя скала

Anonymous

Ходете си Ганьовци по Малакията,и не се връщайте повече.Тамън по малко олигофрени по Черноморието!

Last edited 19 days ago by Anonymous
2
0
Would love your thoughts, please comment.x