Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Криза в Бургас на прага на летния сезон

В Бургас проблемът заформил се покрай позициите за преместваеми обекти се разраства.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Възмутена и потърпевша гражданка е входирала писмо към общинските съветници на Бургас по казуса, който се е разярил. Писмото е лично до Иво Баев, вносител на тези смущаващи предложения.

Оказва се, че екзистенциалният проблем, съществуващ от близо 17 години, даже и малко не се доближава до своето решение.

Става въпрос за позиции, на които търговците позиционират своите преместваеми обекти.

През времето много дела са започвани и печелени от потърпевшите на закони и условия поставяни от господин Иво Баев, част от общинския съвет на Бургас, който е отговорен за всички неуредици около въпросните места за ползване. Делата са били потвърдени от Върховния съд.

Друг сериозен проблем е фактът, че изтичането на срока за ползване на дадена позиция за преместваем обект са разрешителните, които трябва търговците да получат от БАБХ и от Агенция “ Митници“. Изтичайки срокът за разрешение от общината, изтича и този към агенцията по храните и към „Митници“ и по този начин човек автоматично става нарушител.

Казусът с позициите за преместваемите обекти е рисков, тъй като сме на прага на летния сезон и много търговци са в страх и несигурност. От Асоциация за защита на дребния и средния бизнес са се обърнали за съдействие към кмета Димитър Николов.

След като са събрали подписка с над 1700 подписа. Близо 70 – 80% са потърпевшите от този закон. В момента повечето хора са с изтекли разрешителни и страдат от проверки. Нужен е нов срок и нови разрешителни за всички позиции за преместваеми обекти по наредба от ЗУТ по чл. 56.

Лично Димитър Николов се е ангажирал да се дадат временни разрешителни за срок от 6 месеца, но времето започва да притиска хората, чиито бизнес е свързан с летния сезон по Черноморието.

От бранша се питат чии интереси се защитават чрез тези условия и защо група съветници създават този хаос?

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
8 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Наистина странна история! Започвам да си мисля, че г-н Иво Баев си има някакъв личен интерес от хаосът покрай тези точки за сладоледи и прочие кинкалерия! Все пак нали човекът е юрист, би трябвало добре да знае, колко пъти Общинският съвет е губил категорично делата заведени от дребните търговци по наредбата в чието създаване участва той лично!?
Защо трябва тези хора – дребните търговци да живеят в постоянен страх и стрес за хлябът на семействата си!?

Anonymous

Иво Баев е говно от най рядките

Anonymous

Иво Баев не е лайно а дърт педерас бухал. При това много лъжливо и крадливо копеле. Никакъв юрист не е а псевдоюрист. Мръсник мръсник та дрънка Тия като него докато не ги сменят няма да има управия в Бургас . Те държат града в застой от постоянните им кражби. Баев махай се от общината бе гей дърт ти си паразит

Anonymous

Нова за жалост е нашия прехвален град пълен с крадци и шушумиги. Баев, Димчо Грудев, Миринчев с мазната коса, Бенчоолу и още една дузина отрепки дърпат Бургас назад. Кмета така и не ги разбра или не иска да ги разбере. Тия боклуци разсипват общината и цапат името на града.

Anonymous

DAITE DA GI NAEBEM V ZATVORA AZ SAM BAI STAVRI

Anonymous

bencha da mi qde huq a baev da mi blige tashacite

Anonymous

днес България да им пратят ония зализания да ги подгони малко, не да се занимава с честните хора! Сещайте се!!!!!

Anonymous

Само крадци братлета

8
0
Would love your thoughts, please comment.x