Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Криминален експерт: Корупцията в МВР има политическа окраска

Криминален експерт: Корупцията в МВР има политическа окраска

„Корупцията в МВР храни и има политическа окраска. Министерството е представителна извадка на обществото ни. Обществена тайна е, че Специализираните полицейски сили, които участваха и в потушаването на протестите срещу ГЕРБ, прибягват до корупция. „Пътна полиция” е златната кокошка на МВР”. Така криминалният експерт Иван Савов коментира в студиото на „Здравей, България” по Нова тв случая, при който на АМ „Тракия” служител на реда беше заснет да удря шамар на турски шофьор на тир.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Вътрешният министър Бойко Рашков нарече деянието „изключително срамно явление” и алармира, че е имало опит за заличаване на следите от страна на служителите на реда – изтрили са записите от камерата в патрулната кола.

Савов обясни, че във всяка патрулна кола, особено в по-новите, има камера, която цели сигурността на служителите. Затова при проверка на МПС, трябва да му бъде показано да спре пред патрулката. По този начин камерата, която снима напред, ще заснеме регистрационния номер на колата и действията на водача.

Савов, който е и преподавател в Академията на МВР, заяви, че според него и турският гражданин лъже за някои обстоятелства от случилото се на АМ „Тракия”.

„Шамарът си е шамар – има си етичен кодекс. Тези хора представляват държавата и носят униформа. Но аз мисля, че турският шофьор е карал в лентата за аварийно спиране, полицаите са го изпреварили и затова се намират пред камиона”, каза още експертът и разкри, че подобни случаи в МВР са традиция.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x