Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Криминална вълна от пияни шофьори разтърсва Бургас и околните райони

Криминална вълна от пияни шофьори разтърсва Бургас и околните райони

На 6-ти юли в региона на Бургас, Созопол и Руен бяха задържани няколко шофьора след проверки, извършени от местните правоохранителни органи. Всички са установени да управляват след употреба на алкохол със значително превишена концентрация, надвишаваща разрешените норми.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

На 6-ти юли в Сунгурларе и Созопол, шофьори на леки автомобили и мотопеди са задържани след като дрегерите отчитат концентрации на алкохол в диапазона 1.53 до 2.25 промила. Всички те са тикнати в килия за срок до 24 часа, а техните превозни средства са иззети. Образувани бързи производства.

На 7-ми юли в района на ул. „Георги Баев“ в квартал „Лазур“ е задържан водач на лек автомобил след като е бил установен, че води с концентрация на алкохол 1.63 промила, каращ срещу забранителен пътен знак. Той също е прибран за срок до 24 часа, а автомобилът му е иззет.

Най-новият инцидент, на 8-ми юли в с. Добромир, общ. Руен, е задържан мъж след проверка на лек автомобил, управляван след употреба на алкохол с концентрация 1.43 промила. Водачът е отказал да даде кръв за химичен анализ и е арестуван за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

Според представител на полицията, оперативните дейности по случаите продължават, а задържаните лица ще бъдат предадени на компетентните органи за нататъшно разследване и съдебно преследване.

Тези последователни инциденти подчертават сериозната заплаха, която представлява управлението след употреба на алкохол за безопасността на пътя и обществената сигурност в региона.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x