Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Културни дейци на протест в Деня на будителите, излязоха с протестна декларация срещу унизителното заплащане

Културни дейци на протест в Деня на будителите, излязоха с протестна декларация срещу унизителното заплащане

Протест на работещите в сферата на културата, БНР, Държавна агенция „Архиви“ и Българска национална филмотека навръх Деня на Будителите.

Дейците на българската култура в цялата страна излязоха с протестна декларация срещу унизително ниските по думите им възнаграждения на работещите в музеите, библиотеките, читалищата, музикално-сценичните изкуства, театрите, Българското национално радио, ДА“, Българската национална филмотека.

„За пореден път минималната работна заплата достигна възнагражденията на специалистите в областта на културата. Организираме масови протестни действия във всички културни институти в страната. Подготвяме подписки за подкрепа на исканията ни. Ще протестираме мирно, но и настойчиво – с лозунги и плакати. В дните на протеста ще ни намерите във всички български институти за култура. Ще отворим още по-широко вратите им за всички, за които българската култура, българската свяст все още значат нещо. Ще ни познаете по отличителните протестни лентички на реверите. Призоваваме българската общественост  да ни подкрепи  исканията ни за опазване и развитие на културата в България, за достоен труд и достойни възнаграждения!“, пише в декларацията.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x