Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Къде кутия цигари струва 1200 евро

Къде кутия цигари струва 1200 евро

Легендарният тенисист Борис Бекер вече от няколко дни излежава присъдата си от 25 месеца затвор заради финансови престъпления в Англия, свързани с обявен преди години личен фалит.

54-годишният германец беше настанен в един от най-ужасните британски затвори – „Уандсуърт“. Занданът е известен с мизерните си условия на живот и отвратителната храна.

Сега обаче станаха ясни повече подробности за ежедневието на затворниците. Те са принудени да поддържат чистота в килиите си, но за това официално не получават никакви пособия или препарати.

Така всички затворници, включително и Бекер, са принудени да чистят с подръчни средства. Най-честата практика, до която прибягват осъдените е почистване с личната си четка за зъби.

Друг вариант е да ползват част от дрехите си за по-големите места за почистване. Седмично на затворник се полагат три чифта чорапи, три или четири чифта гащи, също толкова тениски и две долнища на анцуг.

Голям проблем за Борис Бекер, който заклет пушач, ще бъде забраната за тютюнопушене в затвора. На затворниците е позволено да ползват електронни цигари.

Традиционните тютюневи изделия са категорично табу. Това не означава, че затворниците не ги ползват. Зад решетките има добре организирана контрабанда, в която в повечето случаи участват подкуепни надзиратели. Цените обаче не са евтини. Един лист тютюн се продава за 6 евро. Една кутия обикновени цигари струва 1200 евро.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x