Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Къде правят най-вкусните кебапчета в Бургас

Къде правят най-вкусните кебапчета в Бургас

Темата с вкусните кебапчета винаги е вълнувала българина. Това е наш стар афинитет, който е останал през годините. Скарата винаги е била едно от основните ястия у нас, а и на Балканите.
Преди години в Бургас имаше две или три кебапчийници, които бяха знакови за целия регион. Едната беше на площад Тройката, другата на мястото на сегашния Макдоналдс в центъра на града. И на двете места скарата беше уникална, а хората купуваха масово. Третата кебапчийница се намираше в комплекс Лазур, тогава Толбухин. И трите места вече не съществуват като работещи обекти.
В по-ново време първото заведение, което започна да предлага отлична скара беше Капана край морето в Морската градина. Той се прочу и със своята шкембе-чорба. След това се появи кебапчийницата до затвора, позната още и като Клуб 33. В силните периоди там се изсипваха хора от целия град по време на обедните си почивки. Привличаха ги основно големината на кебапчетата и кюфтета и тяхната цена. В последните години обаче цената стана прекалено висока, а качеството леко падна.
Друга актуална кебапчийница в момента в града е бившият КЕЧ. Много добра скара правят и в ресторантчето в двора на СО МАТ.
Сочни и вкусни бяха кебапчетата на ресторанта, който се намира в сградата на Автогара ЮГ. Там обаче има нов наемател, а качеството вече не е същото.
Отлична беше скарата и в едно заведение, което се намираше срещу входа на Пристанище Бургас. То обаче не съществува от години, като там беше построена жилищна сграда.
В комплексите Славейков и Изгрев също има няколко квартални кръчми, които предлагат нелоша скара.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

В КЕЧ са най добрите сЕнчо Бижуто

1
0
Would love your thoughts, please comment.x