Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Лечков се опита с лъжи и внушения да прикрие срамния провал на БФС

Лечков се опита с лъжи и внушения да прикрие срамния провал на БФС

Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков гостува в предаването „Тази сутрин“ по bTV, където коментира горещата тема от последната седмица за домакинството срещу Унгария в европейска квалификация. Той уточни, че решенията за мястото на провеждане на такива срещи се взима от УЕФА. Удобно обаче се опита да спести отговорностите и тоталния провал на БФС в случая.

„Ние сме член на УЕФА. Тя организира мачовете от квалификациите за европейското първенство. УЕФА е получила сигнал от СДВР и взима решението да се играе без публика. Ние сме длъжни да уведомим УЕФА. Допитахме сме до СДВР, тъй като заради съвременните технологии разбираме, че има опасност нещо да се случи по време на мача. Моето лично мнение е, че трябва да има публика, но в случая не аз взимам решение“, заяви Лечков във витиеват стил.

„Съвсем нормално е да се вика оставка. Но не е нормално да се пречи на организирането на мача. Аз считам, че когато се очаква да има напрежение на срещата, трябва да се вдигне цената на билетите. Нека хората си платят по 100 лева, да влязат на трибуните и там да скандират. Президентът на БФС се избира от клубовете и техните представители на конгреса, а не от запалянковците. Не е най-важната тема, че ще се играе без публика, защото на последния ни домакински мач в София имаше 2-3000 човека“, допълни легендата на българския футбол. По този начин той неглижира общественото мнение и тотално постави бариери между феновете и БФС. Лечков явно е получил амнезия, забравяйки, че на този стадион са идвали по 60 хиляди души в мачове, в които е участвал самият той.

„Когато наближи мач на националите, се говори за едно и също, а не за политика. Защо като китайска капка дълбаем само на едно и също място. Трябва да стане ясно на всички, че решението за преместването на мача и мястото на провеждането му е на УЕФА, а не на БФС“, коментира бившият халф. Нова явна лъжа.

„Точно в този момент е голямо изкушението да се коментира футбола в момента. Дайте да обесим Боби Михайлов, ако това ще промени обстановката в България. Вчера и премиерът Дянков говори за футбол. И този премиер ще си отиде, а стадион няма да има. Колко премиери минаха и всички обещаваха. Трябва да се създадат условия. Ние искаме промяна в законодателството и да се признават разходите на хората, които инвестират в спорт и култура. Държавата е мащеха за футбола. Аз ще си подам оставката, когато видя реален проект за нов национален стадион. В България за толкова години не е имало никакъв проект за стадион, а не да бъде построен“, призна Йордан Лечков. Компрометираният вицепрезидент отново се опита да бяга от основната тема – тоталният и срамен провал на това управление, в което той е един от главните участници.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x