Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Лодка с 12 души се преобърна в Румъния, загина дете

Лодка с 12 души се преобърна в Румъния, загина дете

Minolta DSC

Дървена лодка с 12 души се преобърна и потъна в неделя вечерта в река Муреш в Румъния. Дете на три години загина. Други две деца и двама възрастни са в неизвестност, съобщават румънските медии.

На 30 април тази година, около 20:10 ч., полицаите от дванайсети участък на община Периам бяха уведомени, че в района на пристанище Периам, в окръг Тимиш, се е преобърнала лодка, в която е имало много хора. На брега на река Муреш бяха извадени 28-годишна жена и 3-годишно дете. Лекарите от екипа на линейката констатираха смъртта на детето. По-късно още трима възрастни и три деца бяха извадени от водата“, съобщават от полицейският инспекторат на окръг Тимиш. 

Първоначалните данни от разследването показват, че лодката е била купена предния ден, но собственикът – мъж на 33 години не е имал лиценз за нея. Той искал да покаже на приятелите си как работи. Човекът е бил пиян по време на трагедията. Тестването с дрегер е установило съдържание на алкохол в кръвта му. Мъжът е задържан за 24 часа. Работи се по версия за извършване на непредумишлено убийство.

Търсенето на изчезналите хора продължава и в момента. То се извършва от екипи за търсене и спасяване към Инспектората за извънредни ситуации на Тимиш.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x