Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Лош стопанин ли е държавата или лоши са управниците на нейната собственост? (снимки)

Лош стопанин ли е държавата или лоши са управниците на нейната собственост? (снимки)

Въпросът дали държавата е лош стопанин или проблемът е в лицата, на които е поверено управлението на държавната собственост, е тема на безкрайни дебати. Факт е, че в много случаи управлението на държавната собственост в България не отговаря на очакванията на гражданите. Един от случаите, който подчертава тази проблематика, е състоянието на Детското отделение в Първа поликлиника в Бургас.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Състоянието на Детското отделение в Първа поликлиника в Бургас

Според информацията, получена от наш източник, условията в Детското отделение на Първа поликлиника в Бургас са далеч от задоволителни. Пациенти и техните близки споделят за редица проблеми, които варират от лошо поддържан инвентар до липса на адекватна грижа от страна на персонала. ( Не става въпрос за лекарите и специалистите).

Лошо поддържан инвентар

Един от основните проблеми, посочен от нашия информатор, е състоянието на мебелите в стаите. Шкафчетата са с изпочупени дръжки, което ги прави нерентабилни за употреба. Този проблем може да изглежда незначителен на пръв поглед, но той показва липса на грижа и внимание към детайлите, които са важни за комфорта на пациентите.

Недостатъчна грижа от страна на персонала

Друг сериозен проблем е отношението на персонала към пациентите. Според нашия източник, пациенти са карани сами да си сменят чаршафите и завивките, което е неприемливо, особено за деца и техните родители, които вече са подложени на стреса от болничния престой. Една свидетелка разказва как жена от персонала е хвърлила куп завивки върху леглото и заповеднически наредила на пациента да ги смени.

Липса на хигиена и поддръжка

Освен това, възниква въпросът дали в отделението изобщо има санитари и каква е тяхната роля. Липсата на хигиенни грижи и поддръжка е сериозен проблем, който създава негативни впечатления у пациентите и техните близки. Това води до негативни нагласи към държавните болници като цяло и създава недоверие в здравната система.

Впечатления и негативни нагласи

Първа поликлиника в Бургас е сред болниците с най-голяма посещаемост в областта и оказва денонощна помощ на стотици граждани. Въпреки това, лошите условия и недостатъчната грижа създават негативни впечатления и нагласи сред пациентите. Това е особено проблематично за деца и техните родители, които очакват високо ниво на обслужване в детските отделения.

Проблемите в Детското отделение на Първа поликлиника в Бургас подчертават необходимостта от сериозни промени в управлението и поддръжката на държавната собственост. Отговорността за тези проблеми не може да бъде приписана на лекарите и специалистите, които работят в трудни условия. Проблемът е в управата и лицата, отговорни за поддръжката и хигиената в болничните заведения.

Необходимо е да се предприемат спешни мерки за подобряване на условията в държавните болници, като се започне от дребните проблеми, които често водят до по-сериозни последствия. Осигуряването на адекватна поддръжка и грижа за пациентите е от съществено значение за възстановяването на доверието в здравната система и за подобряване на общото състояние на здравеопазването в България.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
5 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Ебахти и мизерията да дойдат да им купя нови шкафчета и възглавници боклуци мръсни

Anonymous

То да е само туй с мед да ги мажем. Отношението на тъпите санитарки е под всякаква критика. Прости, мързеливи и с едно самочувствие по голямо от на лекарите. Ама то винаги и така простакелите се правят на много вървежни.

Anonymous

ШИ МИ КАЖИ УПРЪЙ СИ САМ ЛЕГЛОТО И ШИ И СЧУПЯ ЗЪБАЦИТИ

Anonymous

еееееейййййй тая умряла болница не я упраиха толкоз години!!! отрепаха се да крадат едни и същи отпадъци! един асансьор не сложиха кат хората в нея. сестри и доктори само се ебът на нощните смени, то и доктори вече не останаха свястни само жмел

Anonymous

Пациент съм в детското отделение без придружител, с абокат съм и немога да си сменя чаршафите сама и помолих жената от съседното легло да ми помогне, мизерия е, немога да си представя какво ще е при по възрастните ако в детското отделение е така.

Last edited 20 days ago by Anonymous
5
0
Would love your thoughts, please comment.x