Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Майка и дъщеря от Бургас се молят за живот след сгрешена диагноза в КОЦ-Бургас /видео/

Майка и дъщеря от Бургас се молят за живот след сгрешена диагноза в КОЦ-Бургас /видео/

Майка и дъщеря от Бургас се борят за живота си след грешно поставена диагноза в Комплексен Онкологичен Център-Бургас. Таня Бобчева се свърза с „Днес Бъглария“, за да даде гласност на случая, надявайки се по този начин да предпази други евентуални потърпевши.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Свързах се с Вас, за да сигнализирам за проблемите в КОЦ-Бургас, по-специално при патолозите. За адекватно лечение на всеки човек най-важна е точната диагноза. При нас в Бургас такава липсва, откъдето тръгват проблеми, които са фатални за повечето хора“, започва разказа си бургазлийката.

В началото на септември, миналата година тя е диагностицирана с карцином на млечна жлеза. След направена биопсия в КОЦ-Бургас, резултатът е, че ракът е възможно най-благоприятният и лесно лечим. Впоследствие Таня разбира, че резултатите са сгрешени. Оперира се в София, където направената хистология е категорична – тройно негативен, най-тежкият. Назначеното лечение също е сгрешено и се оказва, че преди да бъде направена операцията, жената е трябвало да премине химиотерапия.

„Година по-рано майка ми също бе оперирана от рак на млечна жлеза. Тук отново й поставиха грешна диагноза, лечението й протече напълно погрешно. Едва когато се разболях, реших да проверя нейните резултати в независима лаборатория. Оказа се, че заболяването й е същото като моето, не би трябвало да пие хормоналните таблетки, които й бяха предписани и тя приемаше в продължение на шест месеца. Трябвало е да премине по-дълга химиотерапия, но вече нещата са необратими при нея.Тя е на години, измори се от всичко, което се случва, омерзена е. Опитвам се да я убедя да продължи лечението си, но тя е обезверена“, споделя Бобчева.

Тя признава, че се е срещнала с управителя на онкологичния център проф. Христо Бозов, за да му изложи проблема, очаквайки някаква реакция. Понеже такава не е последвала, в крайна сметка тя решава да запознае обществеността.

„Не желая тези проблеми да продължават. Не искам да си играят с живота на хората. В момента провеждам лъчетерапия в КОЦ-Бургас, където разговарям с доста пациентки, оказва се, че голяма част от тях също са с първоначално поставена грешна диагноза.Всеки ден се срещам с хора, които са с грешно поставени диагнози. Някои от тях се връщат след две години, защото имат рецидив и едва тогава разбират, че са били погрешно диагностицирани.Жалко е, че община Бургас дава толкова много средства за нови болници, нови корпуси, нови уреди, а в крайна сметка бургазлии не се лекуваме в Бургас“, каза още бургазлийката.

Целия й разказ гледайте в нашето видео!

Днес България предоставя на КОЦ-Бургас правото на отговор.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
2 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Винаги търсете второ мнение!!!!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x