Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Световна икономика > Майко мила! В ЕС е запорирано имущество за близо 30 млрд. евро на представители на Русия и Беларус

Майко мила! В ЕС е запорирано имущество за близо 30 млрд. евро на представители на Русия и Беларус

Досега повече от половината държави от ЕС са съобщили на Европейската комисия за предприетите мерки в отговор на наложените от ЕС санкции срещу представители на Русия и Беларус заради войната в Украйна, съобщи БТА.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Запорирано е имущество на стойност 29,5 милиарда евро, включително лодки, вертолети, недвижими имоти и произведения на изкуството, на стойност почти 6,7 милиарда евро. Предотвратени са преводи за около 196 милиарда евро, се посочва в съобщение на комисията.

Работната група на ЕК, която следи прилагането на санкциите, ще има тази седмица среща с представители на САЩ и Украйна за осигуряване на международно сътрудничество в тази област. Ще участват ръководителят на американската KleptoCapture Task Force (подразделение на американското министерство на правосъдието на САЩ – бел. ред.) и високопоставен представител на прокуратурата на САЩ.

Една от целите на работната група е да проучи връзките между имуществото, собственост на санкционираните, и извършването на престъпления, се отбелязва в съобщението.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x