Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Малкото момче с голямото сърце! Коледарят Георги дари всичките си пари от ритуала на УМБАЛ Бургас

Малкото момче с голямото сърце! Коледарят Георги дари всичките си пари от ритуала на УМБАЛ Бургас

7-годишният Георги Илиев дари всичките пари, които получи от ритуала „коледуване“ за лечение на децата в УМБАЛ Бургас. Първокласникът стана най-младият дарител на Второ детско отделение на бургаската болница, а жестът му трогна целия персонал.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Гого и семейството му живеят в Поморие. Той е ученик в първи „а“ клас в местното СУ „Иван Вазов“. Втора година момчето е коледар – заедно със свои приятели обикалят къщите и поддържат жив традиционния български обичай.

„Напоследък е популярно ритуалът да бъде свързан с благотворителни каузи. Когато Гого се прибра вкъщи и броихме парите, които е получил, той поиска да ги дари на деца, които се нуждаят. Каза – аз си имам всичко, нека да помогнем на много деца“, разказа майка му – Кремена.

Сумата беше 300 лева, обяснихме, че ако иска да помогне наистина на много деца, а не само на едно или две, може да ги дари на болницата, защото там са многото деца“, добави тя.

Гого е бил пациент на Второ детско отделение, затова средствата са за тях. Със сумата ще бъдат закупени инхалатори за лечението на деца-астматици.

„Изключително сме трогнати от този жест, още повече, че идва от толкова малко дете. Благодарим на Гого – най-малкият ни дарител, на неговите родители и  учители, които го възпитават да бъде добър и да помага на другите“, споделиха лекарите от Второ детско отделение.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x