Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Мандатоносител на Промяната се отрече от Кирил Петков

Мандатоносител на Промяната се отрече от Кирил Петков

„Политическо Движение Социалдемократи“ не споделя призива на премиера Кирил Петков за даряване на пари за оръжие. Това се посочва в позиция на партията, изпратена до медиите.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Именно социалдемократите получиха най-големия транш от партийните субсидии от трите формации – ракетоносители на ПП за изборите през ноември миналата година (заедно с Волт на Настимир Ананиев и Средна европейска класа – б.р.), уточнява tribune.bg.

На 25 април Петков обяви пред Фейсбук, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство.

„Партия „Политическо Движение Социалдемократи“ е част и един от мандатоносителите на Коалиция „Продължаваме промяната“, но ние носим и отговорност пред нашите избиратели“, посочват от формацията.

От партията определят призива на премиера като грешен, неприемлив и неадекватен на ситуацията.

„Интересът на българските граждани е над всичко и, в условията на галопираща инфлация и крайна бедност на мнозинството от народа, да се призовава за отделяне на една заплата, е апел за това да гладуваш, да не може да си платиш сметките и да не си задоволиш основните нужди за цял месец“, отбелязват от партията и допълват, че голямата част от българските граждани живеят от заплата до заплата. 

Партията припомня позицията си, че осъжда всякакви военни действия и призовава за мирни преговори с Русия под егидата на ООН. „Внасянето на оръжия няма да прекрати конфликта, а много вероятно е да го разрасне“, посочват от формацията. 

„Политическо Движение Социалдемократи“ вижда сериозни проблеми в публичната комуникация на управлението и някои от политическите му позиции.

„Нужна е по-мъдра и по-умерена външна политика без крайни ястребски позиции и решения, основана изцяло на българските интереси. Време е за преосмислянето на тези аспекти във водената политика“, отбелязват от формацията.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x