Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Видео > Марин Киров: Мечтая след четири години Царево да е още по-модерна и гостоприемна община /видео/

Марин Киров: Мечтая след четири години Царево да е още по-модерна и гостоприемна община /видео/

Новоизбраният кмет на Община Царево Марин Киров встъпи в длъжност. На изнесена сесия на общинския съвет в морския град, той получи символите на властта от своя предшественик инж. Георги Лапчев. Така всички жители на общината станаха свидетели на ритуала по предаването на атрибутите и заклеването на новите кметове и общински съветници.

„Приемствеността е тайната на успеха на нашата държава. Това, което се случва тук се надявам да повлече крак и много други общини и много други политици да започнат да се държат по този начин, по който се държим ние с господин Киров. Това е наистина тайната на успеха и аз вярвам, че позицията политик не е обидна дума, напротив ние ще покажем, че тя има друго измерение и то ще започне тук от Царево“, каза инж. Георги Лапчев, веднага след като предаде поста на новия кмет Марин Киров.

„Приоритет номер едно извън бюджета като цяло е възстановяването от бедствието за следващия туристически сезон. В бюджета поетапно въвеждаме всички проекти, които сме предложили за населените места. Не само за град Царево, а за всички населени места“, заяви в първото си интервю Марин Киров.

Мечтая Царево след четири години да е още по-модерна и гостоприемна община. Царево трябва да изглежда по този начин, но не само в общинския център, а в най-отдалеченото място да се носи гордостта от град Царево“, добави новият кмет.

Марин Киров получи ценен съвет от своя предшественик: „Г-н Лапчев ме посъветва да остана човек до края, да следвам неговия завет, че няма значение колко е голямо населеното място, важното е да устояваме интересите на местните хора„.

За финал на официалната церемония по встъпването в длъжност на кмета Марин Киров бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие. Всички служители на общината посрещнаха своя градоначалник и новите съветници по стара българска традиция с хляб и сол. Последва въвеждане в сградата и в кабинета на кмета.

Георги Лапчев завеща на Марин Киров Библия, луксозна писалка и кутия с бонбони. Но най-важно бе обещанието, че ще бъде до него в първите месеци и ще му помага с каквото може.

На края всички си направиха обща снимка за спомен.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x