Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Мария Нейкова: Избрана е площадка за кацане на медицински вертолети в Бургас

Мария Нейкова: Избрана е площадка за кацане на медицински вертолети в Бургас

В началото на седмицата бе открит филиал за спешна медицинска помощ по морето в Созопол. Такъв заработи в Средец, очаква се откриването на център в Приморско.

Огледани са възможностите за осигуряване на площадка за кацане на медицински вертолети. От предложените 5 варианта, е определена площадка за хеликоптер в Бургас в близост до Университетската болница. Предприети са всички мерки и действия, за да са спокойни хората. Това увери в ефира на Нова телевизия проф. Мария Нейкова – областен управител на Област Бургас.

Тя благодари на подкрепата на здравния министър Асен Меджидиев и на правителството за разкриване на тези пунктове. „Да бъдат спокойни гражданите и туристите, които ще посетят южното Черноморие. Благодарение на подписаното споразумение за сътрудничество между областната администрация и „Пирогов” ще има екипи за спешна медицинска помощ”, каза Нейкова. Предвижда се медици да оказват консултации дистанционно, както и да има командировани екипи, които на място да помагат, уточни тя.

„Като щат има възможност финансирани от МЗ проблем са вакантните бройки. Затова се подписа и този меморандум, според който през летния сезон бяха командировани два екипа – Слънчев бряг и в Приморско. Осигурено е финансирането, има щат, но има голямо текучество и няма кадри, които да работят. Този проблем е в цялата страна”, заяви д-р Георги Паздеров директор на РЗИ Бургас.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x