Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Масивна операция във Франция след атака на затворнически микробус: Двама надзиратели убити, освободен затворник

Масивна операция във Франция след атака на затворнически микробус: Двама надзиратели убити, освободен затворник

Франция е в шок след дръзката атака, извършена на затворнически микробус, която доведе до освобождаването на затворник, убийството на двама надзиратели и раняването на други трима. Операцията, проведена по време на транспортирането на затворник до мястото за излежаване на присъда, включваше хеликоптери и беше описана като изключително добре планирана и изпълнена.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Прокурорът Лор Бекюо разкри детайли за атаката, обясняйки как черен автомобил се вряза в микробуса, след което маскирани и въоръжени мъже нападнаха служителите на закона, стреляйки и убивайки двама от тях, като раниха още трима. Нападението беше извършено в близост до гишето за плащане на пътни такси, като се създаде хаос и позволило на нападателите да освободят затворника Мохамед Амра, наричан Мухата.

Очевидци заснеха момента на освобождаването на затворника, като показаха как шестима маскирани нападатели успяха да измъкнат Амра от микробуса и да избягат от мястото на престъплението. Властите изразиха решителността си да издирят и арестуват извършителите на атаката и да ги изправят пред съд.

Френският министър на правосъдието Ерик Дюпон-Морети заяви, че властите ще предприемат всички необходими мерки, за да намерят отговорните за това отвратително престъпление и да ги изправят пред правосъдието. Той подчерта важността на защитата на служителите на закона и обеща справедливо наказание за извършителите.

Освен това, паметта на загиналите надзиратели бе почетена в цялата страна с минута мълчание, а служители блокираха местата за лишаване от свобода, изразявайки своята подкрепа към загиналите и критикувайки недостатъците в системата за защита на служителите на закона.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x