Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Криминално > Маскирани задигнаха 10 бона от бус

Маскирани задигнаха 10 бона от бус

Маскирани мъже задигнаха 10 000 лв. от паркиран пред фурна в дупнишкото село Джерман микробус. Грабежът е извършен в четвъртък около 14,30 часа, предаде струма.бг.

Версиите за грабежа са две. Едната е за съучастие на шофьора в обира, другата, че крадците са следели микробуса по пътя и са очаквали момента, в който шофьорът ще събере повече пари от обектите, на които е доставил стока, и тогава са действали.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Микробусът е на пазарджишка фирма. С него се зареждат продукти за фурната на Георги Велинов в село Джерман. В четвъртък шофьорът оставил оборота на таблото и слязъл, за да свали стоката. В рамките на тези 10-ина минути са действали крадците. 

След подадения сигнал за кражбата веднага на мястото са пристигнали криминалисти от РУ на МВР – Дупница. Те са извършили оглед на микробуса, разпитан е и шофьорът. Прегледани са всички видеозаписи на камери в района на фурната, от което е станало ясно, че крадците са двама, били са с качулки на главите и ръкавици.

Една от камерите е заснела и автомобила на обирджиите. Те се придвижвали с “Нисан Микра”, зелен на цвят, с пернишка регистрация. След проверка в масивите на КАТ се оказало, че бусът е с фалшиви регистрационни табели.

За случая е уведомен дежурен прокурор в Дупница.

Жена, която живее на близо до фурната, заяви: „Предния ден забелязах двама мъже, които седяха на пейка на нашата улица. Те не са от нашето село. Вечерта ги засякох да си купуват нещо от магазина и после изчезнаха. Може да са и крадците, оглеждали са терена. Разбрах, че след като шофьорът е слязъл от микробуса, един автомобил е спрял зад него. Взели са парите и са потеглили веднага. Действието се развило за две-три минути”, разказа жената.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x