Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Махат сграда в Сарая на Доган

Махат сграда в Сарая на Доган

Върховният административен съд (ВАС) разпореди премахването на незаконен строеж „двуетажна сграда“ от имот в местност „Отманли“, лесопарк „Росенец“, съобщава Би Ти Ви. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.Става въпрос за незаконен обект в т.нар. Сарай на Доган, точно срещу остров Света Анастасия.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В решението се посочва, че сградата попада в крайбрежна плажна ивица – имот публична държавна собственост. Според ВАС не са налице и строителни книжа за постройката, а първите картографски данни за наличие на обект, находящ се в позицията на спорния, са едва от 2006 г. От заключението на вещото лице става ясно, че в общината е наличен кадастрален план на базата на лесопарк „Росенец“ от 1989 г., в който са отбелязани големите почивни станции, но двуетажната сграда я няма нанесена.

Имотите в Росенец, както и кейовата стена бяха обекти на проверки от страна на различни институции, които показаха наличие на нарушения.

Казусът с имотите на Росенец излезе на преден план през лятото на 2020 година, по време на протестите срещу правителството на Бойко Борисов.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x