Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > МВнР препоръчва въздържане от пътуване до Сицилия и околните острови заради активизиране на вулканите Етна и Стромболи

МВнР препоръчва въздържане от пътуване до Сицилия и околните острови заради активизиране на вулканите Етна и Стромболи

Министерството на външните работи на България препоръча на гражданите да се въздържат от пътувания до Сицилия и околните острови в следващите дни поради активизиране на вулканите Етна и Стромболи, съобщи БТА.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Според информация от ситуационния център на МВнР, Гражданска защита на Италия е повишила нивото на риск от „зелено – липсваща или много ниска активност“ до „жълто – от ниска до средна активност“. Властите разпоредиха на местните органи и общините да бъдат в готовност да приложат съответните планове за предупреждение и действие в случай на засилена вулканична активност.

Външното министерство отбелязва, че летището в град Катания е частично затворено поради вулканична пепел, покрила голяма част от града. Летищните власти призовават гражданите да проверяват статуса на своите полети преди да се отправят към аерогарата.

По-рано днес, заради активизиране на вулканичната дейност на остров Стромболи, разположен северно от Сицилия, италианските власти повишиха степента на тревога от оранжев на червен код. Жителите на острова са призовани да следват указанията на местната гражданска защита.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x