Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > МВР в Бургас организира грандиозен хепънинг за официалния си празник (видео и снимки)

МВР в Бургас организира грандиозен хепънинг за официалния си празник (видео и снимки)

На официалния празник на Министерството на вътрешните работи (МВР) днес, служителите на реда в Бургас традиционно организираха голям хепънинг пред Културен център „Морско казино“ в града.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

За пореден път, служители от различните специализирани звена на полицията извадиха техника, екипировка и оръжие за демонстрация, а Пожарна безопасност и защита на населението представиха най-модерното оборудване, с което разполага пожарната в Бургас.

Особен интерес се наблюдаваше от страна на децата, които се трупаха със своите родители около полицаите. Мнозина се спуснаха да галят МВР кучетата, които са неделима част от структурите на силовото министерство и незаменими помощници в много специални операции.

Кучетата, тренирани за различни задачи, като търсене на наркотици и експлозиви, както и за следене и залавяне на престъпници, бяха в центъра на вниманието.

Докато разясняваха подробности по технологиите и оборудването, служителите на системата не пропускаха да вметнат на слушателите да бъдат внимателни и стриктни в изпълнението на законите и да възпитават своите деца като добри и съвестни граждани на обществото. Важен акцент беше поставен върху отговорността на всеки гражданин да спазва законите и да съдейства на полицията в техните усилия за поддържане на реда и сигурността.

Служителите на КАТ (Контрол на автомобилния транспорт) призоваваха присъстващите да бъдат внимателни по пътищата и да спазват безкомпромисно указанията и пътните знаци. Те подчертаха важността на безопасното шофиране и спазването на правилата за движение по пътищата, с цел предотвратяване на инциденти и осигуряване на безопасността на всички участници в движението.

Събитието предизвика голям интерес и беше посетено от множество граждани, които имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на полицията и пожарната. Тази инициатива не само популяризира работата на служителите на реда, но и укрепва връзката между тях и обществото, показвайки на практика значението на съвместната работа за осигуряване на обществената сигурност и спокойствие.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x