Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > МВР издирва жена от Сливен, която е изчезнала преди седмица

МВР издирва жена от Сливен, която е изчезнала преди седмица

Полицията в Сливен издирва 63-годишна жена, изчезнала от дома си преди седмица. Близките ѝ призовават за помощ, а подозренията им са, че жената е жертва на финансова измама по интернет. Полицията е издирва от 26 януари. От 27 януари е обявена за общонационално издирване.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Майка ми е излязла в петък на 26 януари около 10 часа сутринта. Излязла е набързо, защото не е взимала лични документи, банкови карти. Излязла е с късо яке, черен клин и спортни обувки. Взела е със себе си около 1000 паунда и е излязла набързо. Предполагаме, че е имало измама“, каза синът ѝ Димитър Киров пред bTV. 

„Имаме като информация, че в последните две години са се свързали с нея по електронна поща. Казвали са ѝ, че има някакви наследства. Фамилията ѝ съвпада с тази на хора от Турция или Близкия изток. Казват ѝ да преведе пари. Превеждала е няколко пъти пари. Не знаем по какви сметки. Регистрират се като адвокатски кантори, които „посредничат“ за прехвърлянето на имоти. На мен ми прави впечатление, че измамниците се свързват с хора, които са над 50-годишна възраст, които вярват. За нас е измама, но за възрастните хора изглежда като истина“, добави той.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x