Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > МВР не е министерство, а „мавзолей -бърлога“ на мумиефицирания милиционер от кървавочервения соц

МВР не е министерство, а „мавзолей -бърлога“ на мумиефицирания милиционер от кървавочервения соц

Дни след протеста срещу БФС в София, продължават полемиките по темата, кой е бил виновен за погрома, кой ще поеме отговорност за полицейския произвол и прекомерна употреба на сила и как ще я караме от тук нататък.

На последния въпрос така и не може да се намери отговор. Явно ще я караме по старому.

МВР министърът Калин Стоянов си заслужи прякора Калин-Орела. Като истински „партизанин“ Стоянов се покри по време на полицейската акция срещу протестиращите и даваше наставления по телефон от безопасно разстояние.

„Свършихме прекрасна работа. Полицаите си изпълниха задълженията, както трябва“, мъдро заключи Калин Стоянов.

За него да смажеш от бой виновни и невинни , без да правиш разлика, е нещо нормално.

Поне така действа българската полиция, която от 33 години насам продължава да бъде същата амортизирана институция на празноглави и не искащи да се култивират „шапкари’ живеещи с носталгията по времената, когато махленският инспектор превъзпитаваше с гумения маркуч, а в МВР поделенията ти избиваха по два три зъба, не че си виновен, а просто ей така, за спорта.

През последните години, новите попълнения в родната полиция изумяват със своето невежество, дегенеративност и морална нищета. Разбира се, че не слагаме всички под общия знаменател, но като че ли в МВР това си е пандемия и се предава по въздушно капков път.

Служители замесени в престъпни банди, трафиканти на мигранти, наркотици, крадени коли, закрилящи бандити или направо шефове на ОПГ-та, като че ли стана нормална картина за българската общественост.

Доверието в МВР е тотално загубено, а много хора вече се питат, за какво въобще получават заплати полицейските служители.

Питаме се и ние -каква всъщност роля играе Национална служба полиция в съвременното ни общество?

Калин Стоянов беше пределно ясен: „Прекрасна“! И с това прилагателно се изчерпват основните обяснения, които представителите на реда са длъжни да дават за безумните си постъпки и неадекватни действия.

На протеста онзи ден бяха размазани от бой десетки невинни граждани. Полиция и Жандармерия принуждаваха хората да легнат на земята за да бъдат налагани удобно, в повечето случаи без никаква причина.

На млад мъж, чиито родител от 40 години работи в системата на МВР бяха избити предните зъби от нищо непровокиран удар с палка.

Колко трябва да си тъп и комплексиран за да налагаш зверски някой, който си върви по улицата само за това, че е попаднал в епицентър на ескалирало събитие?

Какво различава българската полиция от обикновените престъпници, които ежедневно пребиват и ограбват българските граждани?

Едните поне имат причина да ви хвърлят една гора бой -за да ви оберат. А полицията ви размазва просто така, без причина. При това нито едните, нито другите се представят. За полицейските органи уж това е задължително!

Поискаха се оставки. Ако беше мъж с достойнство и чест Калин Стоянов щеше на минутата да си тръгне. За жалост и той доказа, че с нищо не е по-различен от пияндето Рашков и предходните службаши – кариеристи, които са готови да избият всичко живо за да се закрепят на поста, който задоволява и чеше ежедневно жадното им за внимание комплексирано его.

Ако някой досега се е съмнявал, че в системата на МВР е пълно с престъпници, защото това, което извършиха онзи ден срещу невинни граждани е чисто криминално престъпление, сега може да е напълно сигурен, че правоохранителните служби се нуждаят от кардинални промени. Не може оценката на полицейските действия да се изгражда по избитите зъби и потрошени черепи.

Комплексарщина, тъпота, некадърност и нежелание за промени в позитивен план цари повсеместно в системата на МВР. Това ведомство е истински мавзолей в който можете да видите мумиефицирания милиционер от времето на кърваво червения соц., издигнат в култ и пример за бъдещите и новопостъпили служители.

Неотложно е да се извърши основен ремонт на „бърлогата“ наречена „Национална полиция“, защото в момента това не е министерство.

Гнилите ябълки в силовото ведомство, които по време на нощните си полюции причинени от болните им амбиции да се доказват сами на себе си, трябва да бъдат изметени от редиците на системата.

Решение има и то не е от вчера или днес. Желание няма!

Технологичният прогрес е създал „бодикамери“, които всички полицейски служители да носят върху униформата си.

Така те ще записват, кой е крив и кой прав. И когато се наложи да се търсят виновни, ще има предостатъчно доказателствен материал, който да се свали от записа на камерата.

„Това ще се използва за да се обвиняват и нападат полицейските служители“, изръси поредната простотия Валентин Попов от СФСМВР.

Не господин Попов! Така ще има адекватни отговори, когато вашите представители на реда, които защитавате превишат правата си.

А щом не ги превишават и всичко според Вас е нормално, какъв е проблемът да ги носят?

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x